Residence N

8.jpg

Program:

Location:

Construction:
Total Floor Area:

Renovation

Hyogo, Japan

2019
98/276m² 

We decided to make a major change on half of the ground floor of a 2-story typical Japanese-style wooden house to fit the current and future lifestyle of the client. The bathroom+laundry room was relocated to the north side of the house and the kitchen and dining area were brought to the center of the house to make a convenient and easy access to the newly added pantry space behind the kitchen and the existing living room.

The old guest room was remodeled for a spacious living space with large sun lights during the daytime.

The original skylight in the kitchen was redesigned to keep bringing the natural sunlight to the new kitchen/dining space.

IMG_4797 copy.jpg
IMG_4803 2.JPG
mood board.jpg
mood board.jpg
5.jpg
3.jpg
1.jpg

To make the contrast between the original interior with much caramel-colored wood, tatami mattress, and yellow-ish plaster wall and new interior; I decided to go with modern and clean details with simple white and gray colors for the new area.

A tiny terrace space made of Japanese cedar is added next to the bathtub so that the family can cool their body down outside where they can feel the mood of the open-air bath at home.

Screen Shot 2022-01-26 at 13.19.03.png

After

Before

1F

2F

1F

2F

1 Entry
2 Entrance hall
3 Guest room
4 Kitchen/dining
4’ Pantry
5 Laundry room
6 Shower room
6’ Balcony space
7 Storage
8 Japanese style room 9 Bathroom
10 Japanese style room 11 Engawa
12 Private room

Gray zone: area did not renovate